Homepage
Nieuws
Over Spedo
Producten
Contact
Nieuwe IBAN-Acceptgiro

Volgend jaar is een overgangsjaar voor de bekende Acceptgiro. Dan komt naast de euro-Acceptgiro een nieuwe variant, de IBAN-Acceptgiro. De belangrijkste wijzigingen op ’n rijtje

  • De IBAN-Acceptgiro kan vanaf 1 juli 2013 (naast de huidige EURO-Acceptgiro) worden verspreid.
  • De huidige EURO-Acceptgiro wordt per 1 februari 2014 niet meer door de banken verwerkt.

Zodra de nieuwe IBAN-Acceptgiro besteld kan worden, ontvangt u van ons bericht. Vanzelfsprekend houden wij op de hoogte over verdere veranderingen.

Voor meer informatie over de nieuwe IBAN-Acceptgiro, klik hier

Spedo investeert in Lüscher volautomatische plaatbelichter

Spedo heeft geïnvesteerd in een volautomatische plaatbelichter van Lüscher. Daarmee vergroten we onze flexibiliteit aanzienlijk. Vandaag de dag zijn korte doorlooptijden enorm belangrijk. Met de komst van onze nieuwe plaatbelichter hebben we aan de voorkant van het productieproces behoorlijke tijdwinst geboekt en we onze capaciteit zelfs verviervoudigd. Nu zijn we in staat om meer dan 20 platen per uur te produceren. We hebben gekozen voor de XPose van Lüscher vanwege de Zwitserse betrouwbaarheid. We kunnen door de komst van de volautomatische plaatbelichter op onze afdeling prepress met minder mensen, meer doen. Maar belangrijker nog, flexibeler en sneller opereren. Dat is voor de meeste van onze klanten, voornamelijk wederverkopers zoals drukkerijen, intermediairs en print & mail bedrijven, een keiharde must. Het is en blijft onze uitdaging om waar te maken wat onze klanten hun klanten beloven. Met onze investering kunnen we daaraan nog beter tegemoet komen.

Gecertificeerd!

Spedo is sinds eind vorig jaar door de Stichting VPGI gecertificeerd voor ISO 9001:2008. Daarmee voldoen we aan de nieuwe eisen voor Acceptgirodrukkers. Dat geldt niet voor alle collega drukkerijen die acceptgiroformulieren produceren. Die nieuwe eisen houden in dat producenten en verwerkers van acceptgiroformulieren in het bezit moeten zijn van een door de Raad voor Accreditatie erkend ISO 9001 certificaat. Die eisen zijn opgesteld door Currence, de organisatie die in ons land de marktwerking en transparantie van het betalingsverkeer met behoud van kwaliteit en veiligheid faciliteert. Spedo voldoet aan die nieuwe eisen en helpt collega drukkers die zich niet hebben laten certificeren graag door olas voor hen te drukken. De omzet blijft dan behouden en Spedo drukt alleen voor drukkers en gaat niet rechtstreeks naar klanten van drukkers.

Certificeren teamprestatien


Stef Krommedijk: ‘Wat ons betreft was de certificering een stok achter de deur om onze organisatie verder te structuren en onze bestaande productieprocessen vast te leggen. Dat is met de professionele hulp van VPGI uitstekend gelukt. Zij hebben ons prima geholpen. Zij spreken de taal van ons drukkers, bleek al snel’ . Koop Moraal van de Stichting VPGI-Certificaat: ‘Het hele team Spedo Business Papers heeft tijdens het certificeringtraject laten zien over meer dan voldoende veerkracht, wilskracht en doorzettingsvermogen te beschikken om de felbegeerde ISO certificering te behalen. Een prima teamprestatie!’Spedo neemt offsetrotatie activiteiten van Total Dock Services over

Spedo Business Papers uit Amersfoort heeft offsetrotatie activiteiten van Total Dock Services overgenomen. Total Dock Services gaat verder als plano offsetdrukkerij vanuit de Fokkerstraat in Schiedam. Door overname verhuist de vijfkleuren rotatiepers naar Amersfoort. Ook alle digitale bestanden zijn door Spedo overgenomen. ‘Hierdoor zijn wij beter in staat ons te concentreren op drukwerkproducties die beter bij het leeuwendeel van onze klantengroepen passen, terwijl wij onze relaties die hier niet toe behoren toch continuïteit bieden’, zegt Frans Eikenbroek, directeur van Total Dock Services. Spedo directeur Stef Krommedijk ziet deze overname als welkome aanvulling. Hij zegt: ‘het klanten- en orderpakket sluit goed aan op onze bestaande activiteiten. En met de komst van de vijfkleurenpers vergroten wij onze flexibiliteit in DM-producties aanzienlijk’.

Total Dock Services komt voort uit de Schiedammer drukkerijen Van Rossum Rijgroep en Bazuin & Zoon. Total Dock Services richt zich met een totaalpakket aan diensten op direct mail, reclame- en huisstijldrukwerk en ondersteuning op het gebied van databasebeheer en responseverwerking. De activiteiten wordt uitgevoerd vanuit de drukkerij in Schiedam.

Spedo biedt nog meer met nieuwe 8-kleuren drukpers


Spedo Business Papers investeert in een nieuwe 8-kleuren Vision smalbaan rotatie offsetdrukpers. De nieuwe pers ‘draait’ 320 meter per minuut rol op rol en wordt voorzien van 24 en 16 inch formaatgroepen. Spedo’s nieuwe drukpers wordt uitgerust met een automatisch CCP systeem. Voor de formaatwisselingen ontwikkelt de leverancier Drent speciale voorzieningen, zodat het in- en omstellen zo min mogelijk tijd kost. Dat past goed bij Spedo, want naast kwaliteit draait het bij ons om snelheid en flexibiliteit. Met deze investering zijn we goed in staat om naast DM rolproducties, folders en leaflets op MC papier in full color te drukken. Met onze nieuwe aanwinst gaan we u in 2007 beslist veel voordeel bieden.


Spedo breidt capaciteit verder uit

Enkele maanden geleden informeerden wij u over de komst van onze nieuwe 8-kleuren Vision smalbaan rotatie offsetdrukpers. Op dit moment zijn we druk bezig met de interne verplaatsing van diverse machines om ruimte te maken. Begin mei wordt onze nieuwe aanwinst geïnstalleerd, daarover houden wij u op de hoogte.

Tussentijds hebben wij ook geïnvesteerd in een rotatie offsetpers, die met name voor kleine oplagen zeer geschikt is. Daarmee breiden wij dit voorjaar onze capaciteit aanzienlijk uit. Voor u betekent dat wij onze korte levertijden onverkort waar kunnen blijven maken.

Marc Nijhuis versterkt Spedo-team

Marc Nijhuis versterkt sinds kort de verkoopbinnendienst van Spedo Business Papers. Marc is nieuw in het team, maar niet nieuw in de branche. Al sinds 1986 is hij werkzaam in de formulierenwereld. Vanuit een technische achtergrond heeft hij zich ontwikkeld naar relatiebeheerder. Hij kent de ‘kneepjes van het vak’ en weet wat het is om voor ‘klanten klaar te staan.’ In die zin bevindt hij zich in een goed gezelschap. Samen met Henny Hoogendoorn, Sandra van Veldhoven en Martin de Vries maakt Marc het verkoopbinnendienst kwartet van Spedo compleet. Een team dat staat en gaat voor kwaliteit, service en klantgerichtheid.

Voor al uw Spedo contactpersonen >> klik hier

Spedo breidt mogelijkheden voor DM drukwerk verder uit

Spedo heeft onlangs de Vision 4-kleurendrukpers uitgebreid met een magneet-stansunit. Hiermee kunnen in rol op rol producties verschillende stansingen en/of perforaties worden aangebracht. De vraag naar dergelijke toepassingen stijgt, vooral in direct mail drukwerk. Spedo gebruikt voor toepassing in deze markt dezelfde drukpers ook rol op rol producties op MC papier. Daarvoor is de drukpers uitgerust met een UV installatie.